Van Jachthuis van Koning Willem 111 naar beddenzaak Veluwsch Slapen by Lammerts van Bueren

In een prachtig en bijzonder pand op de hoek van de Grotestraat en Molenstraat is onze beddenspeciaalzaak gevestigd. We zijn trots om hier onze bedden collectie te hebben staan.

Je leest er alles over in dit artikel!

Wij verkopen alle topmerken onder één dak. Zo hebben we diverse boxsprings van verschillende merken staan, zoals Hastens, Somnus, Ecolife Beds, Pullman en Nill Spring.

Ons pand is een van de oudste panden van Ede. Tegenwoordig verkopen wij hier onze bedden, maar de geschiedenis van ons pand gaat ver terug in de tijd.

Vanaf 1989 was hier het oude postkantoor van Ede gevestigd. Daarvoor was het pand de showroom van meubelfabriek Oisterwijk, Voordat deze showroom hier gevestigd was zat in dit pand de speelgoedwinkel Blokker. Daarvoor vanaf 1915 was een Volkskoffiehuis in dit pand gevestigd.

Als we dan nog verder teruggaan in de tijd komen we een heel bijzonder verhaal tegen. Het pand is in de zeventiende eeuw van Koning-stadhouder Willem 111 geweest. Hij zou hier een jachthuis gehad hebben. Destijds was het nog de hoek van de oude Arnhemseweg en de Grotestraat. Willem 111 was standhouder van ons land en koning van Engeland.

Benieuwd geworden naar meer?

Lees hier het hele verhaal terug over de geschiedenis van ons pand:

Het Edese jachthuis van stadhouder-koning Willem 111